Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Inici / Serveis / Acompanyament al Dol

Si recentment heu deixat de tenir al costat una persona estimada i important per a la vostra vida, és possible que sentiu tristesa, que no us trobeu del tot bé, que la quotidianitat (menjar, dormir) estigui alterada. Fins i tot pot ser que us resulti més difícil el dia a dia (treballar, estudiar, sortir amb les amistats, passejar o altres coses). No us heu de preocupar, davant d'una pèrdua el més normal és no sentir-se com sempre. Però no trobar-se bé del tot no vol dir que s’estigui emmalaltint.

Tanmateix, pot ocórrer que allò que seria normal s'allargui massa en el temps o que sigui molt intens. En aquest cas, potser és el moment de demanar ajuda i almenys sol·licitar l’opinió d’un professional.

Quan demanar ajuda?

  • Quan el malestar és molt intens o dura massa temps.
  • Si amb el pas de les setmanes no podeu recuperar una relativa normalitat o no heu pogut reprendre la feina o els estudis.
  • Si no podeu deixar de pensar-hi, o enyoreu intensament la persona perduda, o us trobeu buscant-la, tot i sabent que no hi és.
  • Si us fa la impressió que no sentiu res emocionalment.

Si experimenteu alguna d'aquestes sensacions, us en preocupen d’altres, consulteu al vostre metge de família o utilitzeu el servei de suport psicològic al dol que oferim.

El servei de suport psicològic al dol, individual o grupal, l'ofereixen els serveis fúnebres municipals de Tarragona als familiars en primer grau (incloent parelles de fet) de les persones que hagin estat usuàries de l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT, SA) en els últims sis mesos. Es presta en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, que garanteix la professionalitat dels psicòlegs i psicòlogues integrants del servei.

Per demanar atenció individual en aquest servei heu de de trucar al 977 550 020 i sol·licitar-la. Se us demanaran les dades i se us indicarà que passeu pel tanatori a recollir la documentació per accedir al servei; se us facilitarà la cita, el nom i l'adreça del consultori en el qual us atendran.

El servei ofereix cinc sessions amb professionals qualificats.


A més, tots els mesos es fan sessions grupals preventives. Hi podeu assistir trucant al 977 550 020.